dr. Matjaž Gregorič

Matjaž Gregorič arahnolog in evolucijski biolog, zaposlen na Biološkem inštitutu Jovana Hadžija. Njegovo raziskovanje se osredotoča na biotsko pestrost in mehanizme, ki jo generirajo. Predvsem ga zanima vloga mrež in prediva pri diverzifikaciji pajkov ter kako selekcija oblikuje izjemne biološke materiale, ki gradijo mreže. Preučuje tudi kako spolna selekcija oblikuje vedenje živali.

Matjaž Gregorič arahnolog in evolucijski biolog, zaposlen na Biološkem inštitutu Jovana Hadžija, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani je diplomiral je leta 2008 in se istega leta vpisal na Doktorski študij bioloških in biotehniških znanosti na isti fakulteti. Doktorsko disertacijo je uspešno zagovarjal leta 2013. Leta 2014 je bil podoktorski raziskovalec na University of Akron, Ohio, ZDA.

Njegovo raziskovanje se osredotoča na biotsko pestrost in mehanizme, ki jo generirajo. Predvsem ga zanima vloga mrež in prediva pri diverzifikaciji pajkov ter kako selekcija oblikuje izjemne biološke materiale, ki gradijo mreže. Preučuje tudi kako spolna selekcija oblikuje vedenje živali. Je sodelavec znanstvenega portala medijske mreže Metina lista, kjer objavlja podkast Metamorfoza, poljudno oddajo o biologiji organizmov.

IMG_2111_small

Madagascar: Andasibe-Mantadia NP, Mantadia forest.
Caerostris research, 26.2. 2010.
Photo M. Kuntner